Dejting har blivit mer utvecklat och samtidigt mer invecklat än tidigare. Det är som en riktig marknad med massor av alternativ för både korta flingar till längre relationer och äktenskap. En fråga många ställer sig är därför, får man dejta flera samtidigt, och hur exakt går det till? Bör man vara helt öppen med detta och hur ställer man sig till andra som dejtar fler? Detta kan man höra av både vänner och bekanta. Är detta en generationsfråga?

Man behöver bestämma hur man ställer sig till dessa frågor redan innan, annars kan det vara lätt att man blir sårad. Trots de eventuella emotionella riskerna ger detta en större möjligheter till att lyckas hitta den man verkligen vill ha, eftersom man får fler att jämföra med och inte nöjer sig med “första bästa”. Många av dejtingsidorna man går in på har ett tydligt budskap – “här kan du finna kärleken!” Men när och hur vet man när man träffat “rätt” och när ska man sluta ha kontakt med andra man pratar med och sluta bestämma träffar med andra?

Man måste kunna prata öppet med den och/eller de man nätdejtar med om vad man förväntar sig av den man träffar och vad de i sin tur kan förvänta sig av en själv. Efter hur många dejter “vet man” att det är just den människan man vill leva med? Det är såklart olika för olika människor. Oftast brukar det dock lösa sig ganska snabbt då man många gånger känner om kemin stämmer eller inte. Dock ska man akta sig för att avfärda någon allt för snabbt om man inte “faller” direkt. En del behöver flera chanser för att visa sitt rätta jag. Träffar man flera personer samtidigt kan det såklart vara en risk att man därför tackar nej för snabbt till den person som egentligen passar, då man har många andra dejter på G. Känn efter och ta det lugnt. Du kommer att lyckas du också!