Nu är det dags att gå på dejt. Men innan man svidar om och ger sig iväg är det flera frågor som kan vara nödvändiga att fundera kring innan man ger sig ut för att hitta en seriös partner. Samma frågor skulle man kunna ställa till sin dejt, och här nedan följer ett par förslag. Tänk dock på att inte ställa frågorna för snabbt, annars kan dejten snabbt börja kännas som en intervju och då kan blir det inte lätt att känna pirr!

Frågor kring framtiden, framtidskarriär, barnfrågan (som oftast är en dealbreaker!) och resor är klassiker som alla ställer, och de är behövliga. Men man kan också ställa lite “roligare” frågor som “hur skulle du spendera din tid om du hade obegränsat med pengar?” eller “vem har varit din största inspiration i livet?”. Dessa frågor kan berätta ganska mycket om vem personen är, och vilka värderingar som spelar in i personens liv när det kommer till beslutsfattande.

Andra frågor kan vara “vilken superkraft skulle du vilja ha?”, “När och vad sjöng du senast?”, “Om du skulle kunna få veta något redan nu om din framtid, vad skulle du vilja veta?” Frågorna kan sträcka sig nästan hur långt som helst, men vilka just du ställer beror lite på hur bekväm du känner dig med det, och om du känner att du själv skulle kunna svara på dem. Är det första gången ni ses kan det vara lite svårt att ge ut såna “privata” svar. Dock kan det bli väldigt roligt samtidigt som det kommer ge en mer tydlig bild av din dejt, annat än bara veta vilken utbildning, bil och arbete han eller hon har.

Frågor om familjen, relationer inom familjen och barndomsminnen kan man dock spara till ett senare tillfälle om dejten går bra och ni trivs ihop. Alla har inte en relationer med sina familjemedlemmar av olika orsaker och det kan lätt skapa en tryckt stämning som förstör.

Lycka till!