Att komma fram till beslutet att det är dags att börja dejta igen är helt klart positivt. Kanske har man varit i ett eller flera långa förhållanden eller bara behövt tid för sig själv, så nu har man helt klart krav, både på sig själv och på den man träffar. För att komma till punkt: att komma ut igen ska vara kul!

Vad man dock bör akta sig för är att inte ha alldeles för höga krav på den man träffar. Ofta får man upp en bild, en drömbild på hur dejten ska gå till, vad ni ska prata om och kanske den farligaste drömmen av alla – hur det ska kännas. Känner man inte som man trodde direkt när man ses då är det lätt att bli besviken. Det i sin tur behöver inte betyda att man inte passar ihop eller att man inte kan få något fint tillsammans, vissa känslor och förhållanden tar tid att växa in i. Den riktiga kärlek kommer oftast inte “pang bom”, även om man hör det överallt, främst på TV.

Tänk på att din dejt säkert också är mycket nervös och har egna krav. Det är ju alltid nervöst att träffa någon på tu man hand som man inte känner, och kanske ännu värre när det finns förväntningar. Är dessa inte allt för höga då kan det vara lättare att se den person man träffar med öppna ögon. Se vad han eller hon har att erbjuda istället för att riskera att se det som hen inte kan erbjuda dig – just nu! Det är inte den du dejtar som har ansvaret att uppfylla dina förväntningar. Förväntningar som hen säkerligen inte ens vet om! Man behöver inte heller göra något extravagant den första gången man ses. Ta det lugnt och låt det ta tid att hitta den som passar just dig.

För att citera The Supremes “You can´t hurry love!”.